Jdi na obsah Jdi na menu
 


Honda pustí CRF250L do Evropy

14. 6. 2012

 Čtvrtlitrové enduro jsme v nabídce Hondy postrádali už dlouho, a po představení novinky CRF250L na podzimní výstavě v Tokiu nezbývalo než doufat, že si Japonsko nenechá tuhle šikovnou motorku zase jenom pro sebe, jak tomu u některých modelů v minulosti bylo. Teď už je to jisté - Honda bude nový víceúčelový model dodávat i na evropské trhy, a podle informací z českého zastoupení se prodeje CRF250L dočkáme začátkem léta také u nás.

Vodou chlazený jednoválec DOHC, který bude nové Hondě dodávat výkon s maximální hodnotou 26 koní  a nejvyšší krouticí moment 23,8 Nm už známe ze silničního čtvrtlitru CBR250R. V tomto případě bude zasazen do rámu z oválných ocelových trubek, odpruženého převrácenou přední vidlicí a hliníkovou kyvkou se tlumičem ProLink. 
Podobně jako u CBR250R se očekává, že k hlavním devizám nového modelu bude patřitnízká pořizovací cena a zanedbatelné provozní náklady. Když se k tomu přidá povedený design, široký záběr využitelnosti a hlavně pověstná spolehlivost značky, má novinka našlápnuto k úspěšnému vstupu na trh. Poslední podobný model - XR125L - slavil do ukončení prodeje také velké prodejní úspěchy, ale Honda staví pochopitelně na mnohem delší tradici, která se datuje až k modelu XL250S ze 70. let minulého století, po kterém následovala celá řada XL.
Podrobné informace včetně úplných technických parametrů budou oznámeny v dubnu.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář