Jdi na obsah Jdi na menu
 


Yamaha dáYamaha dává Worldcrosseru zelenouvá Worldcrosseru zelenou

14. 6. 2012

 S koncepcí světoběžníka Yamaha přišla už před rokem na kolínském Intermotu, a letos v Paříži už se Worldcrosser představil ve finální podobě. K dálkovým cestovatelům se teď dostává nejlépe vybavená Super Ténéré, jaká kdy opustila brány japonské továrny. 

Cestovní enduro s řadovým dvouválcem o objemu 1 200 ccm není ani v základním provedení žádné přibližovadlo do města, ale varianta Worldcrosser se už téměř vyrovná cestovatelskému ideálu. Pohon kardanem pochopitelně ve výbavě zůstává, ale před poškozením při jízdě mimo asfaltku ho chrání hliníkový kryt, stejně jako spodek motoru a zadní brzdový třmen. 
Karbonové boční plasty, kryty předních vidlic a chrániče rámu zase celou motorku odlehčí, přinejmenším opticky. Celou sadu nadstandardních komponentů, které změní běžnou Super Ténéré na Worldcrosser, si můžete nechat namontovat u autorizovaných dealerů Yamaha sériově vyrobený model. Na výběr jsou dvě barevné variant: černá se žlutými aplikacemi a červená s červenými doplňky. 

Od příštího roku budou přímo v prodejnách Yamaha k mání i výfuky Akrapovič, takže vaše nová SuperTénéré může hned při prvních najetých kilometrech vypadat přesně jako ta na fotkách. Raději se ale trochu kroťte při nakupování dárků – na nový Worldcrosser budete potřebovat bezmála čtyři sta ticíc korun, s  koncovkou Akrapovič a terénními Metzelery asi ještě o něco víc.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář